Annons
Växjö

Styret föreslår gratis lunch under sommarlovet

Växjö • Publicerad 19 maj 2023
Arijeta Reci (S), ordförande i servicenämnden.
Arijeta Reci (S), ordförande i servicenämnden.Foto: David Färdigh

Det rödgröna styret i Växjö kommun har föreslagit att vissa elever ska få gratis lunch under delar av sommarlovet. Detta för att stötta utsatta familjer under tider av höga priser för el och mat samt höga räntor.

– Vi ser att barn äter mer på skolor runt om i landet, likaså i Växjö , speciellt efter helger. Vi vet med oss att vi har flera barn som inte får ett fullvärdigt mål mat varje dag, säger Arijeta Reci (S), ordförande i nybildade servicenämnden till Smålandsposten.

Annons

Om förslaget genomförs så kommer det att bjudas på lunch under fyra av sommarlovets veckor och kostnaden beräknas uppgå till en halv miljon kronor.

Oppositionen är dock kritiska. I en skriftlig reservation till förslaget skriver Kaj Mikael Petersson (KD) och Benjamin Stynsberg (M):

”Vi anser det här råder ett föräldraansvar och att förslaget innebär kostnader, problem med gränsdragningar och svårigheter att kunna erbjuda alla elever samma möjlighet oavsett var man bor i kommunen”.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons