Annons
Växjö

Styret höjer bidragen till studieförbunden

Växjö • Publicerad 9 oktober 2023
Malin Lauber (S), Maria Garmer (V) och Magnus P Wåhlin (MP).
Malin Lauber (S), Maria Garmer (V) och Magnus P Wåhlin (MP).Foto: Foto och montage: Smålandsposten

Partierna i Växjö kommun jobbar med sina budgetförslag för 2024 inför budgetfullmäktige i slutet av november.

En satsning som styret bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har kommit överens med Centerpartiet är att de lokala studieförbunden ska få ett högre bidrag från Växjö kommun.

Annons

I år höjdes bidraget med 200 000 kronor till 2,2 miljoner kronor. Nästa år höjs det med ytterligare 200 000 kronor, vilket innebär att ökningen är 20 procent på två år.

Partierna menar att studieförbunden har en viktig roll, inte minst på landsbygden och mindre orter och att de tillsammans med föreningslivet ”skapar förutsättningar för människor att ägna sig åt bildning, att möta varandra och utvecklas som individer och tillsammans med andra”. De menar också att studieförbunden bidrar till ökad demokrati och får människor att öka förståelsen för varandras livsvillkor.

Regeringen har meddelat att man vill minska stödet till de nationella studieförbunden med en halv miljard under en treårsperiod.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons