Annons
Växjö

Styrets budget gick igenom: ”2024 väntas blir ett extraordinärt år”

Växjö • Publicerad 22 november 2023
Maria Garmer (V), Malin Lauber (S) och Magnus P Wåhlin (MP).
Maria Garmer (V), Malin Lauber (S) och Magnus P Wåhlin (MP).Foto: Calle Rydqvist

I veckan beslutade kommunfullmäktige om Växjö kommuns budget för 2024. Det var förslaget från S, V och MP som röstades igenom. Budgeten är underfinansierad med 106 miljoner kronor för att kommunen inte ska behöva ta bort personal.

– 2024 väntas blir ett extraordinärt år med en orolig omvärld, tillfälligt höga pensionskostnader och en fortsatt hög inflation. Med en god ekonomi har vi därför kunnat fatta beslut om en underskottsbudget inför ett enskilt år utan att vi äventyrar välfärden eller vår ekonomi, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Nämnderna får tillsammans ett tillskott på 161 miljoner kronor där skolan får mest, över 78 miljoner kronor. I budgeten finns satsningar på att servera frukt varje dag på alla kommunala grundskolor, att eleverna i årskurs 7, 8 och anpassad skola ska kunna resa kostnadsfritt med kollektivtrafiken under sommarlovet och satsningar på trygghet och brottsförebyggande insatser.

I arbetet med att ta fram budgetförslaget har även Centerpartiet deltagit.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons