Annons
Växjö

Succé för regionens satsning på gemensam akutlinje

Växjö • Publicerad 20 februari 2023
Mikael Johansson (M), regionsstyrelsens ordförande.
Mikael Johansson (M), regionsstyrelsens ordförande.Foto: Elvedin Basic

För ett drygt år sedan beslutade regionen att sätta ihop två parallella akutlinjerna för psykisk ohälsa. Tidigare fanns en för vuxna och en för barn och unga. Den sistnämnda var svår att bemanna och ofta beroende av hyrpersonal.

Sen de två linjerna slogs ihop till en, öppen dygnet runt, har regionen sett en rad förbättringar. Antalet inläggningar minskat och utskrivningarna kan ske snabbare. Patienterna är också mer nöjda och trygga.

Här saknas innehåll

Annons

– Fördelarna är många. Bland annat att kunna arbeta med egen personal. Att kunna koncentrera resurserna på barn- och ungdomssidan på ett sätt som mer gynnar patienterna. På detta sätt kan man även jobba nära heldygnsvården och medarbetarna där, berättar Andrea Christoffersson som arbetar som chefsöverläkare på regionens hemsida.

Det som Andrea Christofferssson syftar på när hon nämnar egen personal är att sedan hopslagningen är man numera oberoende av att hyra in personal för att täcka upp.

– Att kunna erbjuda hög kvalitet och dessutom utan hyrpersonal känns tryggt för våra medborgare, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons