Annons
Växjö

Succémålvakten och mittbacken följer med Växjö DFF till allsvenskan

Växjö • Publicerad 4 november 2022
Louise Högrell och Thea Birgerud ska spela allsvensk fotboll med Växjö DFF 2023. Bilden är ett montage.
Louise Högrell och Thea Birgerud ska spela allsvensk fotboll med Växjö DFF 2023. Bilden är ett montage.Foto: Christian Örnberg/Johanna Wallen

För två veckor sedan blev Växjö DFF klart för Damallsvenskan 2023. I helgen spelar laget säsongens sista seriematch och vinner Växjö mot Team ThorenGruppen FF blir laget historiskt som första laget att inte förlora en enda match under en säsong i Elitettan.

Nu står det klart att målvakten Louise Högrell och mittbacken Thea Birgerud förlänger med Växjö DFF och följer med upp i Damallsvenskan.

Annons

Louise Högrell kom till Växjö inför den här säsongen och har stått för en imponerande insats. På 23 starter har hon hållit nollan vid 13 tillfällen och slagit rekord med 909 matchminuter utan att släppa in ett mål.

– Det känns helt fantastiskt att ha skrivit på ett år till med Växjö DFF, att ha fått göra resan till allsvenskan med detta lag och att få fortsätta denna resa under nästa säsong är en av de större anledningarna till att jag valde att skriva på ett år till. Under mitt första år i Växjö DFF har jag utvecklats otroligt mycket och längtar efter fortsatt utveckling under nästkommande år, för mig var det en självklarhet att fortsätta i den här fantastiska klubben, säger hon till klubbens hemsida.

Thea Birgerud kom också till Växjö DFF inför den här säsongen. Mittbacken har skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

- När jag skrev på sent i december förra året kunde jag inte föreställa mig vad jag skulle få uppleva. Förutsättningarna, kunskapen och professionaliteten som finns här i Växjö gjorde det till ett självklart val att stanna ett år till. Jag är väldigt tacksam att få vara med på nästa steget i historien som skrivs nu, säger Thea Birgerud.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons