Annons
Växjö

Succén är tillbaka – Osaby blir navet även i år

Växjö • Publicerad 12 mars 2022
Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson på plats i Osaby.
Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson på plats i Osaby.Foto: Helena Söderlundh/Sveriges Radio

Fågelsångsnatten i P1 har gjort stor succé och förra året lyssnade nära en halv miljon personer. Programmets nav är Osaby strax söder om Växjö. Det blir också navet i årets Fågelsångsnatt under natten den 21 maj.

– Vi står mitt i en ekhage med sjön bredvid och lyssnar först på midnattens tystnad, sedan på enstaka storlommar och enkelbeckasiner, tills det är full konsert några timmar senare med trastar och sångare, säger programledarna Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson om sändningsplatsen vid Osaby.

Annons

Reportrar och fågelexperter kommer att följa hur fåglarna vaknar i Ammarnäs i Västerbotten, i Nittälvsdalen i Bergslagen, i Getteröns naturreservat i Halland, i Osaby i Småland samt kring Vendelsjön och Fyrisån utanför Uppsala.

Fågelsångsnatten direktsänds i P1 och i Sveriges Radio Play lördag 21 maj kl. 00.02- 07.55. Efter sändningen finns natten tillgänglig som podd.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons