Annons
Växjö

Superduon kommer till Växjö

Växjö • Publicerad 31 maj 2022
Vargas & Lagola består av Vincent Pontare och Salem Al Fakir.
Vargas & Lagola består av Vincent Pontare och Salem Al Fakir.Foto: Ea Czyz

Det blir en fullspäckad sommar med Scensommar runt om i Kronobergs län. Det blir konserter, standup, teater och andra föreställningar på 52 olika platser runt om i länet, samtliga under bar himmel och med fri entré.

Scensommar 2022 startar lördagen den 18 juni med en stor tackföreställning i Växjö. Nu har planerna för tackföreställningen ”Ett redigt kalas - Tack för du höll i och höll ut” presenterats.

Annons

Superduon Vargas & Lagola, som består av Vincent Pontare och Salem Al Fakir, kommer till Linnéparkens scen. Det är en av få spelningar som Vargas & Lagola gör i sommar. Duon har synts i På Spåret och släppt låtar som Roads med över 75 miljoner streams på Spotify och Shores med över 12,5 miljoner streams. De har arbetat och släppt låtar med Avicii, Madonna och Veronica Maggio och tidigare i maj i år vann de en Grammis.

Tackföreställningen kommer att ledas av tv-profilen Anders Lundin som lett program som Melodifestivalen, Allsång på Skansen och Allt för Sverige. Växjö kommun vill med dagen i Linnéparken och i city rikta ett stort tack till alla invånare för allt som gjorts under coronapandemin.

– Det blir en fantastisk dag som också blir starten på sommarens Scensommar då det blir mängder av evenemang hela sommaren. Vargas & Lagola genomför enbart ett fåtal konserter, varav Växjö är en av platserna, vilket känns fint. Och det händer också saker i city för den lite yngre publiken. Ja, det är upplagt för fest hela dagen! säger Tomas Ekelius, förvaltningschef, kultur-och fritidsförvaltningen.

Under dagen kommer det också att arrangeras flera aktiviteter runt om i Växjö city. Bland annat ska teatersällskapet Big Wind uppträda med sin dansföreställning Hovet i Willans Park och Växjö kommun öppnar upp kommunhuset för allmänheten med rundvandringar.

Vargas & Lagola står på scen klockan 19 och Anders Lundin håller i trådarna från Linnéparksscenen.
Vargas & Lagola står på scen klockan 19 och Anders Lundin håller i trådarna från Linnéparksscenen.Foto: Ea Czyz/Anders Johansson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons