Annons

Supporter hade bengal och rökgranat – frias

Växjö • Publicerad 9 mars 2024
Hammarbys supportrar under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Växjö DFF och Hammarby den 1 september 2023 i Växjö.
Hammarbys supportrar under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Växjö DFF och Hammarby den 1 september 2023 i Växjö.Foto: SUVAD MRKONJIC

I september förra året spelade Växjö DFF mot Hammarby på Visma Arena i Växjö. I samband med det stoppades bortalagets supportrar i en visitationszon och en 50-årig man hade en bengal och en rökgranat undangömda i sina byxor. Han åtalades för brott mot ordningslagen men frias nu.

Mannen har uppgett att han inte såg några skyltar om att pyroteknik var olagligt och att han inte befann sig inne på arenan. Tingsrätten går på 50-åringens linje och friar honom från brott. Visitationszonen, som låg i anslutning till arenan, är inte en del av arenan i lagens mening och han frias därför.

En annan man, som arbetar som tjänsteman på en av Sveriges största myndigheter, hade med sig en bengal och dömdes att betala 22 000 kronor i dagsböter.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons