Annons
Växjö

Svartkafé fick stänga – nu stoppas restaurang utan tillstånd

Nyligen beslutade kommunen att ett svartkafé i Växjö i skulle stänga med omedelbar verkan. Nu stoppar kommunen ytterligare en olaglig livsmedelsverksamhet.
Växjö • Publicerad 7 oktober 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: ARNE FORSELL

För ett par veckor sedan beslutade kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd att ett kafé i Växjö skulle stängas med omedelbar verkan. Anledningen var att kaféets företrädare inte hade sökt något kommunalt tillstånd för verksamheten.

Det var kommunens inspektörer som upptäckte svartkaféet på sociala medier. I kaféet såldes vattenpipor, smoothies, drinkar och mat.

Annons

Nu har miljö- och hälsoskyddskontoret beslutat att ytterligare en livsmedelsverksamhet, belägen i närheten av svartkaféet, omedelbart måste upphöra.

Kommunen skriver i beslutet att det i samband med kontrollen av svartkaféet upptäcktes att det ”förekom livsmedelshantering” i en föreningslokal i närheten.

Inspektörerna upptäckte att det lagades mat i lokalen och att en hel del livsmedel lagrades där. Dessutom fanns det godis, läsk, snacks och andra drycker till försäljning. ”Det förekom även rökning i lokalen”, skriver kommunen.

Nu förbjuds föreningen att bedriva livsmedelsverksamhet i lokalen. Förbudet gäller tills dess att föreningen registrerar verksamheten hos kommunen och vid en förnyad kontroll kan visa att ”lokaler, inredning och utrustning är ordentligt rengjort och att livsmedel förvaras och hanteras så att de inte kan förorenas”.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons