Annons
Växjö

Svartmögel upptäcktes på matföretag

Växjö • Publicerad 29 maj 2022
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

Förra veckan utförde utförde miljö- och hälsoskyddsavdelningen i Växjö kommun en livsmedelskontroll på ett företag som erbjuder mat.

Vid en tidigare kontroll, som gjordes i januari i år, upptäcktes det att golvet under en vattenho var svart av beläggning. Vid kontrollen nu i maj fanns det även en beläggning av svartmögel på väggen under diskhon.

Annons

Dessutom var gallret till ventilationsdon i ett rum för grönsaker smutsigt. Vid den senaste kontrollen påträffades mycket dammiga ventilationsgaller i de flesta kylrummen och isbildning från fläktaggregatet i frysrummet hade medfört att det droppat och bildats is på golv och livsmedel som förvarades på golvet.

Vid kontrollen tidigare i maj påträffades även beläggningar av svartmögel längs med väggar och tak, framförallt i hörn och kanter av lokalerna, samt på rör och dörrkarmar till svängdörrar, enligt kontrollrapporten.

Avvikelserna ska följas upp vid en uppföljande kontroll.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons