Annons

Svartsjuk 30-åring åtalas – gick bärsärkagång på villafest

En man i 30-årsåldern åtalas nu för en grov misshandel som inträffade på en fest i en villa utanför Växjö i våras.
Han misstänks ha gått bärsärkagång i bostaden och slitit loss ett element som han slog i huvudet på en annan festdeltagare.
Växjö • Publicerad 9 november 2023
Polis.
Polis.Foto: Lena Ehring

En natt i slutet av april larmades polis och ambulans till en villa på en mindre ort utanför Växjö. I villan hade några vänner haft fest när en man i 30-årsåldern, som var bekant med festdeltagarna, dök upp. Poliserna fick information om att mannen hade trängt sig in i bostaden genom att krossa en ruta i ytterdörren och han gick därefter bärsärkagång i bostaden och kastade möbler omkring sig.

En man fick föras med ambulans till akuten i Växjö med svåra sårskador i huvudet, bland annat ett långt och djupt jack vid ena örat.

Annons

Även två andra deltagare på festen uppgav att de hade blivit misshandlade av 30-åringen, som polisen kunde gripa en kort stund senare på en närliggande ort.

När 30-åringen greps erkände han för poliserna att han hade hamnat bråk på festen och att han den aktuella kvällen hade druckit ”två flak öl och en massa brännvin”.

Även 30-åringen fick föras till Växjö lasarett för vård och han fördes därefter till polishuset, där han anhölls misstänkt för grov misshandel och hemfridsbrott.

Nu åtalas 30-åringen vid Växjö tingsrätt misstänkt för grov misshandel.

När personer som var med på festen förhördes av polisen framkom uppgifter om att 30-åringen den aktuella kvällen var svartsjuk och efter att han tagit sig in i bostaden hade han slitit loss ett element från väggen, som han slog i huvudet på den man som senare fick föras med ambulans till sjukhus.

30-åringen har i polisförhör nekat till brott. Han har medgett att han bråkade och brottades med den andre mannen men har nekat till att ha använt något tillhygge vid slagsmålet.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons