Annons
Växjö

Svartsjuk ex-man åtalas – barnen blev vittnen till misshandel

När 44-åringen skulle lämna barnen till sin ex-fru mötte han hennes nye pojkvän – och började slåss. Nu åtalas 44-åringen för misshandeln, som tre av hans barn blev vittnen till.
Växjö • Publicerad 27 oktober 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: ADAM WRAFTER

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade i oktober i fjol i ett bostadsområde på Araby i Växjö. En 44-årig man skulle lämna sina barn, som hade sovit över hos honom, hos sin ex-fru. När 44-åringen upptäckte att ex-fruns nye pojkvän befann sig ute på gatan vid överlämnandet blev det konflikt.

Enligt pojkvännen gick 44-åringen direkt till attack och överöste honom med slag och sparkar samt ett strypgrepp så att han inte kunde andas. Då gick en granne emellan medan ex-frun ringde polisen.

Annons

Pojkvännen blev inte allvarligt skadad vid slagsmålet men fick sår och rivmärken i ansiktet.

Nu åtalas 44-åringen för misshandel och barnfridsbrott, eftersom tre av hans små barn blev vittnen till misshandeln ute på gatan.

När han förhördes av polisen berättade han att ex-frun spottade på honom och pojkvännen uttalade sig provocerande. Själv gjorde han ingenting speciellt.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons