Annons

Svartsjuk kvinna döms till vård – slog sin sambo med gryta i huvudet

Den svartsjuka 70-åringen slog en gryta i huvudet på sin sambo och överföll sina grannar med sparkar och slag.
Nu döms hon till rättspsykiatrisk vård.
Växjö • Publicerad 1 november 2023
Polis.
Polis.Foto: PETTER ARVIDSON

En 70-årig kvinna döms nu vid Växjö tingsrätt för flera fall av misshandel. Den allvarligaste inträffade i en bostad i Växjö vintern 2020 och offret för 70-åringens våld var hennes sambo, en man i samma ålder.

Sambon berättade för polisen att 70-åringen var väldigt svartsjuk och en kväll när hon var berusad började hon kasta porslins- och glasföremål på honom. Hon hämtade även en potatisgryta från köket som hon slog honom i huvudet med när han låg och vilade.

Annons

Sambon drabbades av kraftiga skador i ansiktet och berättade att gryt-misshandeln orsakade fruktansvärda smärtor. Han fick även ta emot knytnävsslag mot båda ögonen.

70-åringen döms även för att vid ett annat tillfälle – hösten 2021 – ha attackerat två av sina grannar i trapphuset i lägenhetskvarteret i Växjö.

Den ena grannen, en medelålders kvinna, har vittnat om att 70-åringen överföll henne med sparkar och slag samt spottade henne i ansiktet när hon öppnade sin lägenhetsdörr efter att ha hört oväsen utanför.

Enligt tingsrätten har 70-åringens gärningar ett straffvärde på fem månaders fängelse, men eftersom hon bedöms lida av en allvarlig psykisk störning döms hon i stället till rättspsykiatrisk vård.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons