Annons

Svartsjuk man åtalas – försökte köra på sin ex-sambo

En man i 55-årsåldern åtalas nu för flera brott mot sin ex-sambo i Växjö. Vid ett tillfälle misstänks han ha försökt köra på henne när hon passerade ett övergångsställe.
Växjö • Publicerad 6 augusti 2023

En man i 55-årsåldern åtalas nu vid tingsrätten misstänkt för flera brott mot sin ex-sambo, som bor i Växjö.

Paret separerade förra sommaren men enligt kvinnan har mannen inte kunnat acceptera att deras relation tagit slut. Hon har uppgett för polisen att han vid ett stort antal tillfällen förföljt henne och hennes barn med sin bil och när de stötte på varandra på Stortorget i Växjö slog han henne i ansiktet och kallade henne för hora.

Annons

Den utsatta kvinnan har även uppgett att ex-sambon vid ett tillfälle i vintras försökte köra på henne när hon passerade ett övergångsställe i stan. Hon klarade sig utan skador genom att kasta sig undan när han kom emot henne i hög hastighet med sin bil.

Åklagaren yrkar att mannen ska dömas för försök till grov misshandel när det gäller händelsen vid övergångsstället och skriver i stämningsansökan att gärningen ”var livsfarlig och kunde ha förorsakat XX allvarlig skada”. Han åtalas även för att ha hotat, ofredat och misshandlat kvinnan vid flera tillfällen.

Mannen har i förhör berättat att parets relation varit mycket turbulent och att han ”inte kan sluta älska henne”. Men han har nekat till samtliga brottsmisstankar och förklarat för polisen att ex-sambon bara ljuger om de påstådda händelserna.

Växjö Tingsrätt.
Växjö Tingsrätt.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons