Annons

Svartsjuk Växjöbo måste betala 40 000 i skadestånd till sina barn

Barnen blev vittnen till sin svartsjukes pappas utbrott när han slog sönder saker i bostaden och spottade ex-sambon i ansiktet. Nyligen dömdes han i Växjö tingsrätt för flera brott och måste betala 40 000 i skadestånd till sina barn.
Växjö • Publicerad 13 januari 2024
Växjö Tingsrätt
Växjö TingsrättFoto: Lars-Göran Rydqvist

En man i 35-årsåldern dömdes nyligen i Växjö tingsrätt för två fall av skadegörelse, ofredande och dubbla barnfridsbrott.

Mannens brottslighet begicks i hans ex-sambos och de två gemensamma barnens bostad i Växjö. Paret hade separerat och vid det första brottstillfället passade han barnen medan ex-sambon var i väg. När han på en Ipad upptäckte meddelanden som visade att kvinnan hade kontakt med en annan man slog han sönder inredning i hennes bostad, bland annat en tv och en taklampa.

Annons

Vid det andra brottstillfället kom mannen på besök i ex-sambons bostad i ett upprört tillstånd. Enligt ex-sambon slog han bland annat sönder hennes telefon, slängde ut hennes nycklar på ett tak, förstörde inredning i bostaden och spottade henne i ansiktet.

Tumultet i bostaden bevittnades av de två små barnen och ex-sambon slog larm till polisen.

Enligt tingsrätten är straffvärdet för brottsligheten tre månaders fängelse, men mannen döms i stället till skyddstillsyn och ska genomgå ett behandlingsprogram i frivårdens regi.

Han ska även betala 40 000 kronor i skadestånd till sina barn och 24 000 kronor till sin ex-sambo eftersom han enligt rätten genom sitt beteende utsatt dem för en allvarlig kränkning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons