Annons
Växjö

Sveriges landshövdingar möttes i Växjö

Växjö • Publicerad 29 augusti 2023
Alla Sveriges landshövdingar utanför residenset i Växjö.Foto: Länsstyrelsen Kronoberg

Under söndagseftermiddagen tog Kronobergs landshövding Maria Arnholm emot sina kollegor på residenset i Växjö.

– Som landshövdingar har vi ett väl utvecklat samarbete, vilket är ovärderligt, inte minst i det läge vi befinner oss i nu med uppbyggnaden av civilförsvaret och den gröna omställningen. När vi ses har vi möjlighet att diskutera flera viktiga frågor som rör alla län i vårt avlånga land, säger landshövding Maria Arnholm i ett pressmeddelande.

Annons

Under måndagen och tisdagen hölls möten och man träffade även äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje. På agendan stod också ett besök på Utvandrarnas hus där landshövdingarna fick en guidad tur av utställningen ”Drömmen om Amerika”. Landshövdingarna fick också se odlingarna och åt lunch på Östrabo Ekobacke.

– Att vara värd för landshövdingarnas sommarmöte har varit fantastiskt och jag är väldigt stolt över Kronobergs fina residens, där vi har tillbringat den mesta tiden. Det var extra roligt att alla län i vårt avlånga land var representerade, säger Maria Arnholm.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons