Annons
Växjö

Syrisk restaurang öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 31 augusti 2022
Foto: Maha Nasser

Al-Sham Restaurang har öppnat på Verkstadsgatan i Växjö. Restaurangen erbjuder bland annat ett stort utbud av framför allt syrisk mat, som grillad kibbeh, shawarma, grillad kyckling, tabbouleh, fattoush, hummus och muttabal.

– Restaurangbranschen är framgångsrik här i Sverige så jag funderade på att öppna den här restaurangen. Vi har redan något att erbjuda våra kunder, både vad gäller matkvalitet och typ. Hittills har det varit väldigt höga betyg från kunderna som besökt oss och smakat på vår mat. Vi serverar rätter från staden Aleppo, eftersom Aleppo är känt för kvaliteten på maten. Vi använder speciella kryddor och tillsätter inte mycket kryddor i maten för att bevara måltidens naturliga smak, säger Khaled Alhalabi, ägaren till restaurangen.

Annons

Varför valde du Växjö att satsa på?

– Växjö är en mycket bra stad för investeringar och affärer. För det har en stor kulturell mångfald. Dessutom växer och utvecklas den, särskilt inom området handel och investeringar. Det finns potential för framgång och kontinuitet.

Har du en plan på att expandera om restaurangen blir framgångsrik?

– Ja, vi planerar att öppna en restaurangkedja i olika städer i Sverige.

Al-Sham Restaurang är inte den första investeringen för Khaled Alhalabi. Han har tidigare investerat i en klädbutik i Lessebo och ett skrädderi.

– Tidigare ägde jag en syfabrik i Syrien, så jag ville satsa på det här området. Tyvärr fungerade inte klädbutiken av flera anledningar, bland annat på grund av den låga efterfrågan på köp eftersom Lessebo är litet och en totalt bristande kunskap om marknadens krav. Skrädderiet lyckades i början men att satsa på sömnad är misslyckat i Sverige eftersom färdiga plagg importeras, säger Khaled Alhalabi.

Foto: Maha Nasser
Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons