Annons
Växjö

Systembolagets besked om ny butik på Teleborg

Växjö • Publicerad 30 december 2023
Systembolaget lämnar besked om företaget har några planer på fler butiker i länet.
Systembolaget lämnar besked om företaget har några planer på fler butiker i länet.Foto: Pressbild

I ett antal år har det pratas om en eventuell ny Systembolag-butik på Teleborg. När Systembolaget planerade att öppna en tredje butik i Växjö 2016 nämndes Teleborg som en av de möjliga platserna men till slut blev det i stället på Norremark som butiken öppnade.

Nyligen fick Växjö kommun ett medborgarförslag om att erbjuda Systembolaget att öppna butik på Teleborg men kommunen meddelar att det är Systembolaget själva som beslutar om nyetableringar av butiker och att kommunen inte kan påverka beslutet.

Annons

Vi tog kontakt med Systembolaget för att fråga hur de ser på framtiden i Växjö och om det finns några planer på en ny butik på Teleborg.

Systembolaget meddelar att det ”i dagsläget inte finns några planer kring ytterligare etablering i Växjö eller annan kommun i Kronobergs län. Om och när något kan bli aktuellt så kommuniceras det vanligtvis via media”. Företaget ser ständigt över sina etableringslägen för att ge kunderna bästa service och det kan bland annat handla om att skapa bättre tillgänglighet utifrån befolkningsökning eller urbanisering. Samtidigt finns det en restriktivitet och begränsning av tillgänglighet i form av antal butiker och öppettider med hänsyn till svensk alkoholpolitik.

Foto: Pressbild

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons