Annons

Systrarna har öppnat ny salong: ”Roligt att ge skönhet och sprida glädje”

Det började med att hon klippte håret och gav skönhetsbehandlingar till sina sju systrar. Nu öppnar Zohreh Mohammadnia egen skönhetssalong i Växjö.
– Det är en dröm som blir verklighet.
Växjö • Publicerad 26 december 2023
Zoefa Beuty Salong är en kombination av frisör- och skönhetssalong, säger systrarna Fatima och Zohreh Mohammadnia.
Zoefa Beuty Salong är en kombination av frisör- och skönhetssalong, säger systrarna Fatima och Zohreh Mohammadnia.Foto: David Färdigh

Det 95 kvadratmeter stora källarplanet på Skolgatan har omvandlats till skönhetssalong med speglar och en inredning i klassiska rosa och vita färger. I fredags var det officiell öppningsdag för Zoefa Beuty Salong.

– Vi fick tillgång till lokalerna första november och hade en mindre invigning med visning och fika för några veckor sedan. Men det är nu från första december som vi startar på riktigt, berättar ägaren Zohreh.

Annons

Ända sedan tidig ungdom har Zohreh varit intresserad av skönhetsvård. Under sin uppväxt i Iran brukade hon klippa håret och testa skönhetsbehandlingar på sina sju systrar.

– Sedan har jag gått flera diplomerade utbildningar i både Iran och Sverige och lärt mig yrket.

När hon för fem år sedan kom till Sverige så var drömmen att starta en egen skönhetssalong. Fast just då kändes det avlägset.

– Jag kände mig osäker och visste inte om det skulle vara möjligt. Allt var nytt för mig i Sverige.

Men med hjälp och stöttning av maken Ruhollah Atta samt övriga familjen har drömmen nu blivit verklighet. Planeringen har pågått sedan 2021. Efter att ha tittat på olika alternativ runt om i Växjö fastnade hon för lokalen på Skolgatan intill Norrtull.

– Det är ett lugnt område med bra parkeringsmöjligheter. Lokalens storlek är också ett plus. Här har vi tillgång till 95 kvadratmeter.

Det generösa utrymmet möjliggör för Zohreh att ha ett flertal olika behandlingar. Förutom hårklippning satsar hon på bland annat hårfärgning, håruppsättningar, protein- och keratinbehandlingar av hår, ansiktsbehandling, makeup, läppar, ögonfransar och microblading av ögonbryn.

– Sedan kommer även min syster Fatima ha skönhetsbehandlingar i lokalen. Hennes specialitet är naglar och piercing. Så vi kommer att vara en kombination av frisör- och skönhetssalong.

Vilken är målgruppen?

– Vi inriktar oss på alla åldrar, från barn till pensionärer. En viktig fördel för oss är kunskaper i andra språk. Vi kan både dari, persiska, arabiska och svenska. Det underlättar för många invandrargrupper. Att berätta eller förmedla sina önskemål på ett nytt språk kan ibland vara svårt.

Annons

Att starta en skönhetssalong inför jul- och nyårshelgen kan också ha sina fördelar menar Zohreh. Många vill göra sig extra fina inför högtiderna och ledigheten. Andra högsäsonger är våren och sommaren.

– Då är många som gifter sig. Vi kan erbjuda flera tjänster inför bröllop. allt från håruppsättningar till ansiktsbehandlingar och makeup.

Att bygga upp en stabil kundkrets tar tid. Zohreh har som målsättning att salongen ska fått igång verksamheten ordentligt inom ett år.

– Den bästa reklamen är alltid nöjda kunder.

Vad är tjusningen med yrket frisör och skönhetsterapeut?

– Att få sprida glädje. När man ser att kunderna blir nöjda och glada. Det är en härlig känsla.

Fakta

Zoefa Beuty Salong

Verksamhet: Frisör- och skönhetssalong. Bland tjänsterna finns exempelvis hårklippning, håruppsättning, protein- och keratinbehandling av hår, ansiktsbehandling, makeup, ögonfransar och mikroblading av ögonbryn.

Var: på Skolgatan i Växjö.

Aktuell: Öppnade salongen första december.

Namnet på salongen: Zoefa är en kombination av våra namn – Zohreh och Fatima.

Tjusningen med yrket: Att få sprida glädje!

A,

Zoefa Beuty Salong är en kombination av frisör- och skönhetssalong, säger systrarna Fatima

och Zohreh Mohammadnia.

B,

Annons

Att ge glädje är det bästa med yrket som skönhetsterapeut, tycker Zohreh Mohammnia.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons