Annons
Växjö

Taco bar öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 15 december 2022
Restaurangkedjan Taco Bar öppnar i Växjö nästa år.
Restaurangkedjan Taco Bar öppnar i Växjö nästa år.Foto: Pressbild

För drygt fem år sedan rapporterade vi att den populära restaurangkedjan Taco Bar ville öppna i Växjö. Men de har haft svårt att hitta rätt lokal och franchisetagare.

Men nu verkar de ha hittat rätt. Den stora kedjan med nästan 50 restauranger i Sverige öppnar i Växjö centrum under 2023.

Annons

”Vi är väldigt glada över att kunna etablera oss i Växjö. Om allt gå enligt planerna så öppnar vi slutet på februari. Restaurangen kommer ligga på Klostergatan 5 mitt i stan”, skriver Taco Bar på Instagram.

De tar över lokalen som stått tom efter Saluhallen by Petes konkurs i februari i år. I lokalen har det tidigare också varit en second hand-butik och Önska.

Idén till Taco Bar föddes på Hawaii i början av 80-talet och det är Sveriges första och äldsta texmex-kedja. På menyn finns bland annat tacos, burritos och nachos.

– Vi ser att Växjö är en attraktiv och medveten stad där vi är övertygade om att en Taco Bar skulle fungera jättebra, sa Lars Callebro, vd för Taco Bar i Sverige, till Smålandsposten i somras.

Vi har sökt Lars Callebro för en kommentar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons