Annons
Växjö

Taco Bars vd om öppningen i Växjö: ”Otroligt spännande”

Restaurangkedjan Taco Bar öppnar under det första kvartalet 2023 en ny restaurang i centrala Växjö.
– Vi har länge velat öppna i Växjö, säger Lars Callebro, vd och ägare på Taco Bar.
Växjö • Publicerad 16 december 2022
Foto: Taco Bar

Under torsdagsmorgonen kunde Smålandsposten rapportera att restaurangkedjan Taco Bar öppnar i Växjö centrum nästa år. De öppnar på Klostergatan 5, där det tidigare bland annat har varit en saluhall, second hand-butik och en Önska-butik.

– Vi räknar med att öppna i slutet av februari eller i början av mars. Det känns otroligt spännande. Växjö är en stor, medveten stad och vi har länge velat hitta en affärsmöjlighet i staden. Vi har letat efter rätt franchisetagare och rätt lokal och nu är båda sakerna på plats, säger Lars Callebro, vd och ägare på Taco Bar.

Annons

Taco Bar har nästan 50 restauranger runt om i Sverige och de drivs av franchisetagare. Restaurangen i Växjö kommer att drivas av samma franchisetagare som driver restaurangen i Kalmar, My Huynh.

– Det har gått strålande bra för Taco Bar i Kalmar och det känns bra att My med kollegor ska driva restaurangen i Växjö. Det är en jättefin lokal med stora fönster ut mot gatan och det blir en fin uteservering på sommaren, säger Lars Callebro.

Vad kan Växjöborna förvänta sig?

– Det blir samma meny som finns på alla andra Taco Bar-restauranger. Det är tex mex i fokus men det ska också vara ett ställe att träffa och umgås på. Det kan vara allt från kollegor, vänner eller en dejt men självklart också om man vill äta ensam.

My Huynh driver Taco Bar i Kalmar sedan 2016. Nu ska hon också driva restaurangen i Växjö.
My Huynh driver Taco Bar i Kalmar sedan 2016. Nu ska hon också driva restaurangen i Växjö.Foto: Suvad Mrkonjic

Den nya etableringen i Växjö innebär också nya arbetstillfällen. Enligt Lars Callebro rör det sig om sju till tio tjänster.

Precis som många andra restauranger har Taco Bar haft tuffa år med coronarestriktioner och höjda kostnader. Men kedjans vd ser hoppfullt på framtiden.

– Vi har funnits med länge och har ett koncept som är lite enklare att ställa om när det blir tuffare tider. Vi slåss precis som alla andra om kronor som ska gå till höjda räntor och elen men jag tror att det kommer att lösa sig. Vi ska göra det så bra som möjligt i Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons