Annons

Tajma Sisic (S): Jag vill se möjligheternas Europa

Debattartikel av Tajma Sisic (S), kandidat till Europaparlamentet.
Växjö • Publicerad 1 mars 2024
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tajma Sisic (S)
Tajma Sisic (S)Foto: Pressbild

Idag är det 100 dagar kvar till EUvalet. Det innebär att alla i Växjö, Kronoberg och Sverige har 100 dagar på sig att bestämma vilken person och vilket parti de ska rösta på. Jag är kandidat till Europaparlamentet och berättar gärna varför jag tycker att du ska kryssa mig den 9 juni.

Jag vill se ett EU som möjliggör ett bättre liv för alla, trots den svåra tid vi lever i. Jag vill se möjligheternas Europa.

Annons

När det är som mest tuffast är det viktigt att hålla samman och arbeta gemensamt för att stärka medlemsländernas gemensamma intressen. Inte minst svenska intressen. Jag är varken en aningslös EU-entusiast eller en verklighetsfrånvänd swexitkramare. Jag tar verkligheten för vad den är. På så sätt kan vi hålla ihop och göra vår kontinent till en plats präglad av demokratiska värderingar där våra barn och barnbarn vill och kan leva och bo i fred.

Därför vill jag se ett EU som värnar demokrati och mänskliga rättigheter. Ingen ska behöva dö på sin arbetsplats eller riskera att fängslas för att ha yttrat sin åsikt.

Jag vill se ett EU som ger medlemsländerna styrka i sitt lokala arbete. Sveriges kommuner ska själva få bestämma över sin bostadspolitik till exempel.

Jag vill se ett EU som värnar och stärker jämställdhetsarbetet. Ingen kvinna ska behöva diskrimineras just för att hon är kvinna, det ska gälla på alla plan. Likväl hemma i Sverige som i hela Europa.

Och jag vill se ett EU som värnar Europas och Sveriges säkerhet och trygghet. I en tid av stor oro och med krig i vårt närområde är det viktigt att EU arbetar för att värna sin och sina medborgares säkerhet fritt från krig.

Oavsett om du vill eller inte vill kryssa mig så hoppas jag att du röstar i EUvalet den 9 juni. Europas framtid står på spel.

Tajma Sisic (S), kandidat till Europaparlamentet

Annons
Annons
Annons
Annons