Annons

Talangen klar för Lakers

Växjö • Publicerad 5 juni 2023
Noah Östlund.
Noah Östlund.Foto: PÄR OLERT

19-årige Noah Östlund har tillbringat junioråren i Djurgården men förlusten i den hockeyallsvenska finalen mot Modo blev de sista i stockholmslaget för den här gången. Nu har centern skrivit på ett kontrakt med Lakers som sträcker sig över den kommande säsongen.

Noah Östlund draftades under fjolårets NHL-draft som nummer 16 i första rundan av Buffalo Sabers. Han har även kontrakt med den nordamerikanska klubben som sträcker sig över säsongen 2025/26.

Annons

Under förra säsongen gjorde centern 26 poäng på 31 matcher för Djurgården i grundserien.

– Det har varit imponerande att se all Växjös framgång, både på isen och allt runt omkring. Det känns också som en perfekt plats att vara om man vill utvecklas som hockeyspelare. Så när erbjudandet kom var det ganska självklart att signa, säger Noah Östlund på Lakers hemsida.

Även sportchef Henrik Evertsson är nöjd med förvärvet av talangen.

– Noah är en av den senaste årens största svenska centertalanger. Han har en spelstil som egentligen fullständigt överlappar med hur vi vill spela hockey. Det ska bli fantastiskt kul att få ha Noah i laget den kommande säsongen. Jag är väldigt övertygad om att han kommer vara mycket bra för oss, jag är också övertygad om att Lakers kommer vara mycket bra för Noahs vidare utveckling.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons