Annons

Talangen skriver på för Öster

Växjö • Publicerad 17 juli 2023
230410 Texten Östers IF på Visma Arena inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Öster och Trelleborg den 10 april 2023 i Växjö. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0230
230410 Texten Östers IF på Visma Arena inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Öster och Trelleborg den 10 april 2023 i Växjö. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170 / SM0230Foto: SUVAD MRKONJIC

Under måndagen blev det klart att Gustav Fälth, född 2006, skriver på för Öster. Han kommer senast från spel i division två och spel hos Räppe Goif, en förening Öster sedan flera år tillbaka samarbetat med. Gustav Fälth har skrivit på ett så kallat lärlingsavtal, vilket innebär att han kan träna med A-laget och kommer matchas både i ungdoms- och seniormiljö.

– Jag gillar upplägget som Öster har presenterat för mig och känner att jag har fått ett gott förtroende från tränarna i föreningen. För min fortsatta utveckling som spelare känns det här som ett naturligt steg att göra, säger Gustav Fälth på Östers hemsida.

Annons

Östers akademichef Robert Grandén berättar på hemsidan att klubben har som ambition att attrahera de mest spännande talangerna i hela regionen. Att Gustav Fälth nu väljer att skriva på för Öster menar Robert Grandén är ett kvitto på att klubben tagit goda steg i det arbetet.

– I Gustav får föreningen en hårt arbetande forward som också är en väldigt god avslutare och som trots sina unga 16 år redan spelar seniorfotboll i division 2. Vi är övertygade om att Gustav kommer ta ytterligare stora kliv i sin utveckling i vår miljö och vi önskar honom varmt välkommen till Östers IF. Vi vill även tacka Räppe GoIF för ett fint samarbete vid övergången, säger akademichefen på Östers hemsida.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons