Annons
Växjö

Talkshow om valet i Växjö ska locka fler unga väljare

Inför höstens val satsar Växjö Film Studios på en talkshow för att belysa valet och låta tittarna komma närmare politikerna som toppar partiernas listor i Växjö.
– Vi vill visa att politiker inte bara är politiker utan människor också, säger Anton Yngwe.
Växjö • Publicerad 1 september 2022
Malin Lauber (S) var först ut i På tal om val.
Malin Lauber (S) var först ut i På tal om val.Foto: Växjö Film Studios

Den 11 september är det val till riksdagen, regionerna och kommunerna. Inför valet har Växjö Film Studios valt att satsa på talkshowen På tal om val där åtta partiers förstanamn i Växjö intervjuas.

Växjö Film Studios erbjuder till vardags företag att producera allt från livesändningar och studieproduktioner för reklamfilmer till digitala möten och event.

Annons

– Vi gör det här för att både uppmärksamma valet i stort och på kommunnivå i Växjö. I många år har det varit snack om att det har varit lågt deltagande bland unga och vi tycker att det är viktigt att ta rösträtten på allvar och att man får vara med och bidra, säger Anton Yngwe på Växjö Film Studios.

Med talkshowen På tal om val vill Växjö Film Studios och programledare Markus Magnusson öka intresset för valet bland unga.

– Idén växte fram när jag och Markus pratade om att det här är något som behövs. Vi har velat hitta vad vi ska göra för att göra det intressant för ungdomarna och vi tar det här formatet till deras plattformar. Men det attraherar nog en bred publik, inte bara ungdomar, säger Anton Yngwe.

Vad vill ni uppnå med talkshowen?

– Vi vill visa att politiker inte bara är politiker utan människor också. Tittarna kommer få lära känna toppnamnen och vi vill avdramatisera dem och nå en personlig nivå. Politik är ofta tungt och politiker pratar ofta på en hög nivå som folk har svårt att ta till sig. Vårt mål är att det här ska vara på en lättsmält nivå som många kan ta in.

Talkshowen På tal om val sänds på Youtube och de åtta avsnitten, som är mellan 20 och 30 minuter långa, kommer att släppas under veckorna inför valet.

– Politikerna har varit jättepositivt inställda och tycker också att det är viktigt att vi belyser valet.

Magnus P Wåhlin (MP) i talkshowen.
Magnus P Wåhlin (MP) i talkshowen.Foto: Växjö Film Studios
Fakta

Då sänds avsnitten

12/8: Malin Lauber, Socialdemokraterna

16/8: Magnus P Wåhlin, Miljöpartiet

20/8: Andreas Olsson, Centerpartiet

24/8: Maria Garmer, Vänsterpartiet

28/8: Gunnar Nordmark, Liberalerna

1/9: Anna Tenje, Moderaterna

5/9: Pernilla Wikelund, Sverigedemokraterna

9/9: Jon Malmqvist, Kristdemokraterna

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons