Annons
Växjö

Tar strid mot bensinmack – körde sönder bilen när hon skulle tanka

Växjöbon körde sönder sin bil när hon skulle tanka. Nu tar hon strid i ARN efter att bensinmacksbolaget nekat henne ersättning för skadorna.
Växjö • Publicerad 8 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

En Växjöbo har nu vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), efter en olycka som inträffade på en obemannad bensinstation på en mindre ort i kommunen i augusti.

Enligt kvinnans anmälan skulle hon köra runt bilen för att komma till andra sidan på bensinpumparna när hon krockade med en cirka halv meter hög betongpelare. Krocken ska enligt anmälan ha orsakat kraftiga skador på bilens ena sida och underrede.

Annons

Kvinnan ansåg att betongpelarna var felaktigt placerade och att bensinmacksbolaget bar ansvaret för olyckan eftersom hon inte kunde se den aktuella pelaren från förarplatsen när hon skulle svänga.

Bolaget motsatte sig sig dock kvinnans krav på ersättning och förklarade i sitt svar att de fyra betongfundamenten är till för att skydda pumparna och att de är väl synliga för de som kör in på macken för att tanka.

Nu väljer Växjöbon att anmäla det inträffade till ARN och hon yrkar att bensinmacksbolaget ska betala hennes självrisk på 3 000 kronor för bilreparationerna samt att betongpelarna ”ska markeras ut bättre”, så att inte fler olyckor inträffar i framtiden.

Prövar tvister

• Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en myndighet som prövar tvister mellan konsumenter och företag.

• Ett beslut från ARN är en rekommendation om hur tvisten ska lösas.

• ARN lämnar ingen rådgivning och är opartisk, vilket innebär att nämnden varken står på konsumentens eller företagets sida.

Källa: ARN

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons