Annons
Växjö

Tar strid mot bilfirma i Växjö – dyr Volvo hade 40 dolda fel

När den nyinköpta Volvon var på service upptäcktes 40 dolda felkoder. Nu tar den besvikne köparen strid mot bilfirman i Växjö som han anser har lurat honom.
Växjö • Publicerad 10 januari 2024
Volvo.
Volvo.Foto: PETTER ARVIDSON

I höstas köpte en man från Kronoberg en begagnad Volvo XC90 av en bilhandlare i Växjö. Bilen kostade drygt 320 000 kronor, men när den ett par månader senare skulle in på service uppstod problem.

Enligt köparen upptäckte bilverkstaden att bilen hade cirka 40 dolda felkoder. Felen hittades när fordonet kopplades upp till en dator och gällde bland annat nivåreglering, bakdörrarna, spolarvätskefunktionen och parkeringshjälpen.

Annons

Mannen uppger i sin anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) att verkstaden uppskattade att det skulle kosta närmare 50 000 kronor att avhjälpa alla felen.

När han krävde att bilhandlaren skulle stå för reparationskostnaderna blev det blankt nej. Firman hävdade enligt mannen att bilen hade sålts i befintligt skick och att garantin inte längre gällde.

”Det är uppenbart att de har försökt dölja felen och jag känner mig lurad och dåligt behandlad av företaget” skriver mannen vidare i sin anmälan och han hoppas nu att ARN ska döma till hans fördel i tvisten – det vill säga att han ska få häva köpet och få pengarna tillbaka.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons