Annons
Växjö

Tareq Taylors matresa

– Det blev ett sätt att rensa skallen efter skolan, som en form av meditation. Jag blev av med all stress, berättar Tareq Taylor om sin passion till matlagning.
Malmö • Publicerad 11 september 2021
Tareq Taylor.
Tareq Taylor.Foto: Mikael Persson

– Mamma såg alltid till att köket var en tillåtande plats, där fick jag dels experimentera fritt som jag ville och dels vara med henne när hon lagade mat. Det var alltid väldigt roligt att få vara med, mamma är duktig på att laga mat. Det är förresten alla i min familj, mat har alltid varit centralt och något vi har lagt tid på för att det ska smaka bra, berättar Tareq Taylor.

Fakta

Tareq Taylor

Ålder: 52 år

Bor: Malmö

Aktuell: I samband med Mat2021 kommer Tareq Taylor att ha en livesänd cook-a-long på smp.se den 14 september. Under en timme lagar han en vegetarisk rätt på småländska råvaror samtidigt som tittarna får ställa frågor till honom.

Intressen: Kitesurfing, bilar, höns, ja allt som har med händerna att göra. Kanske att musikintresset har fått lite mer utrymme under pandemin...

Nybörjartips: Börja laga mat - gärna till andra!

Detta har jag alltid hemma: Ägg, pasta, någon form av kål och potatis.

Framtidsdröm: Det hade varit häftigt att få utbilda sig till konditor och lära sig helt andra tekniker. När en kock gör en efterrätt gör han en söt rätt. När en konditor gör det är det en hel rätt på ett annat sätt. Något ska man väl ha kvar att lära sig!

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons