Annons
Växjö

Teatertorget blir epicentrum när kommunen anordnar matmarknad

Växjö • Publicerad 1 april 2023
Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.
Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.Foto: Elvedin Basic

Den 8-9 september hålls matmarknaden Smaka på Växjö i kommunens regi. Tanken med marknaden är att främja närodlad och småskaligt producerad mat.

– Växjö har länge varit en mötesplats för mat och jag ser fram emot dessa två dagar som fokuserar extra på just maten, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Marknaden kommer att äga rum på Teatertorget där två stora tält kommer att sättas upp och fyllas med matproducenter från hela Småland med omnejd.

Projektet beskrivs som en fortsatt satsning på Växjö som mötesplats i matregionen och marknaden kommer att växa under kommande år.

– Under dagarna kommer vi också att involvera restaurangerna och caféerna på olika vis, de bidrar mycket för Växjö som matstad, säger Henrik Cajnerud, ansvarig för besöksnäringen.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons