Annons
Växjö

Tegelstenar rasade i skolkorridor i Växjö

Växjö • Publicerad 25 mars 2022
Korridoren där raset inträffat är avspärrad.
Korridoren där raset inträffat är avspärrad.Foto: Vöfab

Förra veckan upptäckte personal på Elin Wägnerskolan att tegelstenar och byggmaterial rasat in i skolkorridoren på plan två. Ingen person ska dock ha kommit till skada.

– Raset började på plan två och några dagar senare upptäcktes en svacka i bjälklaget ovanför, i taket mellan plan tre och plan fyra. Vi har hittat brister på plan två, tre och fyra som vi undersöker nu, säger Tony Söderena, projektchef på Vöfab, till Smålandsposten.

Annons

Platsen där tegelstenarna rasade in har spärrats av och taket har stöttats upp. En konstruktör håller nu på att utreda vad som ligger bakom raset.

Enligt Smålandsposten har årskurs sju och åtta övergått till fjärrundervisning. Årskurs sex och nio, som skriver nationella prov, har lektionerna i en annan skolbyggnad.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons