Annons

Teknikmagasinets butik i Växjö håller stängt – ägarbolaget ansöker om konkurs

Växjö • Publicerad 4 januari 2024
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Teknikmagasinet har de senaste åren haft det tufft ekonomiskt och räddades 2020 från konkurs. Nu har ägarbolaget Release AS ansökt om en ny konkurs.

Totalt berörs 370 medarbetare, varav 220 i Sverige, av beskedet. En av kedjans 36 butiker i Sverige finns på Grand Samarkand i Växjö. Tidigare har Teknikmagasinet också haft en butik i Linnégallerian i centrala Växjö men under 2017 stängdes butiken.

Annons

Beskedet innebär bland annat att Teknikmagasinets butiker i Sverige kommer att hållas stängda för inventering under några dagar.

– Det här är en ledsam dag för oss alla, både medarbetare, leverantörer, samarbetspartners, fordringsägare och aktieägare. Under lång tid har vi arbetat hårt för att undvika en konkurs, men tyvärr har den svaga marknadsutvecklingen gjort omstruktureringsprocessen vi var mitt uppe i, mycket mer krävande än vad vi kunnat förutse. Men nu ligger allt fokus på att ta hand om våra medarbetare, säger vd André Sjåsaet.

Teknikmagasinet har under 2023 haft en minskad efterfrågan på sina produkter och tjänster samtidigt som de har genomfört omstruktureringar av olönsamma butiker. Under det andra halvåret hade butikerna färre antal besök och lägre omsättning än förväntat.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons