Annons
Växjö

Teknikproblem på Växjöhäktet – intagen överhörde samtal hos centralvakten

Växjö • Publicerad 5 december 2021
Häktet i Växjö. Genrebild.
Häktet i Växjö. Genrebild.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Ett teknikproblem på Växjöhäktet föranledde att en intagen hörde vad kriminalvårdare i centralvakten pratade om, skriver Smålandsposten.

Vad som har sagts utreds nu internt, men enligt uppgift till Smålandsposten finns det inspelade samtal där kriminalvårdare uppges ha pratat nedlåtande om såväl intagna som arbetskamrater.

Annons

Kriminalvårdschefen Tove Strandsäter bekräftar uppgifterna. Hon gissar att det handlar om en andrahandsinspelning och att den intagna ringt upp en anhörig, som i sin tur har spelat in samtalet mellan de anställda.

Omkring fem personer berörs av den pågående internutredningen antingen direkt eller indirekt. För att utreda den tekniska delen ska säkerhetsavdelningen kopplas in. Utredningen förväntas vara klar inom några veckor.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons