Annons
Växjö

Teknisk undersökning efter kyrkbranden kan dröja länge: ”Hög rasrisk”

Växjö • Publicerad 6 september 2022
Dagen efter branden står ruinerna av det som kvarstår av Sjösås nya kyrka. Kyrkan är fortfarande avspärrad på grund av den stora rasrisken och de farliga restavfallen.
Dagen efter branden står ruinerna av det som kvarstår av Sjösås nya kyrka. Kyrkan är fortfarande avspärrad på grund av den stora rasrisken och de farliga restavfallen.Foto: David Johansson

I lördags utbröt en kraftig brand som totalförstörde Sjösås nya kyrka i Viås utanför Braås. Under måndagen meddelade polisen att det var för varmt och rökigt vid brandplatsen för att göra en teknisk undersökning och nu har de stött på ett nytt problem.

– Det är en hög rasrisk i byggnaden och det är en risk för våra medarbetare. Vi kan inte gå in där som läget är just nu och kan inte säga om och när vi kan göra en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Platsen kommer tills vidare att vara avspärrad och enligt Robert Loeffel kan det ta tid innan beslut om teknisk undersökning kan fattas.

– Kyrkan tittar nu på hur de kan göra det säkert men det är inte bara att riva ner byggnaden eftersom det är en historisk fastighet. Man måste ta det varligt. Så de tittar på hur de kan göra det säkert vilket kan ta tid och sedan och sedan får vi göra en bedömning om det går att genomföra en teknisk undersökning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons