Annons
Växjö

Tenje väntas få förnyat förtroende i Moderaterna

Växjö • Publicerad 25 september 2023
Växjöpolitikern Anna Tenje (M) är äldre- och socialförsäkringsminister i regeringen.
Växjöpolitikern Anna Tenje (M) är äldre- och socialförsäkringsminister i regeringen.Foto: Oscar Appelgren

Sedan 2015 är Växjöbon Anna Tenje, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Växjö och numera äldre- och socialförsäkringsminister i i regeringen, med i Moderaternas partistyrelse. De senaste åren har hon varit andre vice ordförande i partiet och nu väntas hon få förnyat förtroende.

I veckan presenterade valberedningen sitt enhälliga förslag till ny partistyrelse, som är det högsta beslutande organet i Moderaterna när partistämman inte är sammankallad.

Annons

– Arbetet har pågått i ett halvår med nomineringar från förbund och intervjuer med tilltänkta kandidater. Partistyrelsen handlar inte om en person, utan om helheten. Vi föreslår ett lag med personer med olika bakgrund och gedigen kompetens att leda partiet under Europavalet 2024 och riksdagsvalet 2026, säger Elisabeth Unell, ordförande i valberedningen.

Anna Tenje (M) föreslås bli omvald som andre vice partiordförande. Partistämman hålls i Umeå den 19-22 oktober då statsminister Ulf Kristersson (M) också väntas bli omvald som partiordförande.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons