Annons
Växjö

Tentavakt hittade fusklappar på toalett – en student anmäld

Växjö • Publicerad 8 oktober 2022
Foto: Smålandsposten

En student vid Linnéuniversitetet misstänks för försök till vilseledande efter att en tentavakt hittat numrerade, datorskrivna fusklappar på toaletten, skriver Smålandsposten.

Det går inte med säkerhet att säga vem som lagt dit fusklapparna men den misstänkta studenten är den person som var på toaletten innan lapparna hittades. Dennes formuleringar på tentan var väldigt lika det som stod på fusklappen och ett av svaren på lapparna var fel och den anmälda studenten var den enda studenten på tentan som hade skrivit samma fel.

Annons

”Det är ytterst alarmerande att lapparna innehåller exakt rätt nummer och svar på de frågor som ställdes på tentamen”, skriver examinatorn i sin anmälan enligt Smålandsposten.

Någon eller några studenter ska ha haft tillgång till frågorna innan examinationen, tagit reda på svaren och tagit med sig dem till tentan.

Den aktuella utbildningen leder till ett yrke med legitimation. Därför vände sig den examinerande läraren till universitetets jurister för råd. Juristen har dock inte ansett att hela examinationen kan ogiltigförklaras.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons