Annons
Växjö

Terrängbranden under kontroll - husägare stoppade branden 20 meter från huset

Under påskaftonen började det brinna i terrängen i närheten av Djura Nöbbele i södra Växjö kommun.
Husägare försökte stoppa branden - 20 meter från egna fastigheten.
Nu är branden under kontroll.
Växjö kommun • Publicerad 3 april 2021 • Uppdaterad 4 april 2021

Här saknas innehåll

Runt klockan 13 på påskaftonen larmades flera styrkor till Jätområdet i södra Växjö kommun, omkring Djura Nöbbele. Det handlade om en terrängbrand.

Enligt Andreas Rosenberg, insatsledare på Värends räddningstjänst, var det område på mellan 400 till 500 kvadratmeter som brann. När de kom till platsen hade husägare i närheten försökt få stopp på branden.

Annons

– Det var ganska nära ett av bostadshusen, cirka 20 meter i från. Det fanns absolut en spridningsrisk, säger Andreas Rosenberg.

Men i nuläget är branden under kontroll och kvar på platsen finns endast en utav räddningstjänstens enheter för kontroll och eftersläckningsarbete.

– Vi har ingen aning om hur det kunde starta. Det är gräsbrandssäsong, det är fjolårsgräset som är torrt så det sprider sig lätt, säger Andreas Rosenberg.

Även en ambulans blev tillkallad till platsen. Enligt Rosenberg hade en av husägarna andats in rök i samband med att ha försökt släcka branden. Ambulansen tillkallades för kontroll men Rosenberg har inte kännedom om någon behövde följa med ambulans till sjukhus.

Genrebild, brandmän rycker på larm.
Genrebild, brandmän rycker på larm.Foto: Pressbild Värends Räddningstjänst
Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons