Annons
Växjö

Tesla bygger ny anläggning i Växjö

Växjö • Publicerad 3 september 2023
Teslas nya anläggning med laddstolpar i Växjö.
Teslas nya anläggning med laddstolpar i Växjö.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Det internationella miljardföretaget Tesla bygger nya snabbladdarstationer runt om i Sverige. Två av de nya Supercharger-stationerna ska placeras i Växjö och Ljungby. Stationen i Växjö byggs för tillfället bredvid McDonald's på Grand Samarkand och väntas öppna någon gång under det tredje kvartalet i år. Det blir totalt 16 nya laddstolpar på anläggningen i Växjö.

Även Ljungbystopp ska få en ny Tesla-station men det väntas bli först under det andra kvartalet 2024.

Annons

Tesla har idag en station i Markaryd och en i Toftaholm i Lagan. Dessutom har företaget destinationsladdare vid Kosta Boda Art Hotel, Old Mike's Diner i Ljungby, Asa Herrgård och Villa Vik Toftastrand Hotel & Konditori i Växjö.

Tesla har tidigare, 2017, haft en tillfällig butik vid Grand Samarkand där Växjöbor och besökare kunde uppleva och provköra Teslas Model S eller Model X samt testa Autopilot-systemet, där bilen styr sig själv på motor- och landsvägar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons