Annons
Växjö

Teslas nya plan i Växjö

Växjö • Publicerad 19 februari 2023
Tesla Supercharger.
Tesla Supercharger.Foto: Courtesy of Tesla, Inc.

Det internationella miljardföretaget Tesla planerar att bygga nya snabbladdarstationer runt om i Sverige. Två av de nya Supercharger-stationerna ska placeras i Växjö och Ljungby.

Enligt Teslas hemsida förväntas stationen i Växjö öppna någon gång under det tredje kvartalet i år. Enligt en karta planeras stationen ligga vid Samarkand. Även Ljungbystopp ska få en ny Tesla-station men det väntas bli först under det andra kvartalet 2024.

Annons

Tesla har idag en station i Markaryd och en i Toftaholm i Lagan. Dessutom har företaget destinationsladdare vid Kosta Boda Art Hotel, Old Mike's Diner i Ljungby, Asa Herrgård och Villa Vik Toftastrand Hotel & Konditori i Växjö.

2017 öppnade Tesla en tillfällig butik vid Grand Samarkand där Växjöbor och besökare kunde uppleva och provköra Teslas Model S eller Model X samt testa Autopilot-systemet, där bilen styr sig själv på motor- och landsvägar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons