Annons
Växjö

Thomas Carlzon Prize instiftas – ska stötta unga entreprenörer och ledare

Växjö • Publicerad 21 november 2022
Einar Operating insamlingsstiftelse, Thomas Carlzon Prize, instiftas.
Einar Operating insamlingsstiftelse, Thomas Carlzon Prize, instiftas.Foto: Gustav Einarsson

Den 21 juli i år avled Thomas Carlzon, 66 år gammal, efter att bland annat varit vd för Ikea Sverige och landshövding i Kalmar län. Han har även varit styrelseordförande för Växjökoncernen Einar Operating.

Nu har Gustav Einarsson, ägare och styrelseordförande för Einar Operating, i samråd med Thomas fru och döttrar beslutat att instifta ”Einar Operating insamlingsstiftelse, Thomas Carlzon Prize”.

Annons

– Thomas brann för ledarskap och entreprenörskap. Det jag vill göra är att skicka den energin jag fick av Thomas vidare till andra som har ambitionen att bygga ett företag eller en organisation som ledare eller entreprenörer, säger Gustav Einarsson.

Styrelsen för insamlingsstiftelsen kommer varje år att dela ut minst ett stipendium eller projektstöd under benämningen ”Thomas Carlzon Prize” med syftet att stötta unga entreprenörer och ledare.

Styrelsen kommer att bestå av de ordinarie ledamöterna Gustav Einarsson, Oskar Wijk, Katrina Einarsson, Maria Ejderstedt och Emma Burman samt suppleanten Linda Norlin.

– Vi tar gärna emot förfrågningar från partnerföretag, organisationer eller personer som är intresserade av att medverka och bidra på något sätt för vårt mål att årligen stötta unga entreprenörer och ledare, säger Gustav Einarsson.

Ett annat initiativ har också tagits av bland annat Kristina Alsér i samband med Thomas Carlzons bortgång. Initiativet inleddes förra veckan med ett Minneskalas för Thomas Carlzon på PM & Vänner. Det är bland annat startskottet för en donation till Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet för att årligen under fem år dela ut ett stipendium till en student vid Innovationsmastern, det program som Thomas var initiativtagare till.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons