Annons

Tidigare elev hängde i skolan – döms för olaga intrång

Växjö • Publicerad 17 mars 2024
Gymnasieskolan Teknikum i Växjö.
Gymnasieskolan Teknikum i Växjö.Foto: David Johansson

En 16-årig kille har dömts för olaga intrång efter att ha trängt sig in och stannat kvar på gymnasieskolan Teknikum den 22 januari i år.

Killen har vidgått att han befann sig i lokalen men förnekat brott eftersom ”han endast tagit sig dit för att hämta en jacka och inte agerat med uppsåt”.

Annons

Det rör sig om en tidigare elev på skolan som har uppgett att han innan han slutade skolan lämnade kläder i ett rum. Han har själv uppgett att han ska ha gått till rummet under skoltid och hämtat kläder innan han gick från skolan. Några dagar senare fick han en anmälan från polisen.

En anställd på skolan har uppgett att han har sett den förre eleven vid ett antal tillfällen trots att han inte längre går på skolan. Han har också fått information om att han inte har fått vara på skolan.

16-åringen döms för olaga intrång och ska betala 1 500 kronor i dagsböter.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons