Annons
Växjö

Tidigare Lohilochef efterlyst – misstänks ha bluffat till sig 21,5 miljoner

Växjö • Publicerad 26 mars 2022
Foto: Lena Gunnarsson

Tidigare i år blev det känt att en anställd inom Lohilokoncernen misstänks för mycket omfattande brottslighet. Den utpekade mannen i Växjö, som har arbetsbefriats, tros ha lurat till sig ungefär 21,5 miljoner kronor.

Enligt Smålandsposten är den tidigare chefen efterlyst och jagas av polisen.

Annons

– Vi kan ju ha en uppfattning om var han befinner sig men jag kan inte säga att vi vet. Vi misstänker att han är utomlands, säger åklagare Jonny Philipsson som leder förundersökningen till Smålandsposten.

Åklagaren har tagit mannens bostadsrätt i Växjö i förvar i ett försök att säkra så mycket pengar som möjligt. Brottsligheten misstänks ha pågått från januari 2016 till den 30 november 2021.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons