Annons
Växjö

Tidigare Växjöbon driver argentinsk krog på Öland

Växjö • Publicerad 9 augusti 2023
Matilda Cruz Angelsmark med sin man Felipe bakom kranarna på Acomer.
Matilda Cruz Angelsmark med sin man Felipe bakom kranarna på Acomer.Foto: Jan Bärtås

Matilda Cruz Angelsmark är född och uppvuxen i Växjö. Hon gick frisörutbildningen på Kungsmadskolan och flyttade efter examen till Stockholm. Efter en tid i huvudstaden bar det av till Barcelona och jobbe på salong där.

Det var i Barcelona som hon träffade sin man när han klev in på salongen för en klippning. Felipe kommer från Argentina och paret bor numera där under större delen av året, somrarna spenderar de på Öland. Hemma i Córdoba driver Felipe restaurang. Nu har även Matilda hamnat i krogbranschen.

Annons

Matilda och Felipe startade nämligen en restaurang på Öland förrra sommaren. I en lokal i Köpingsvik, där det tidigare varit bland annat bensinmack och glasskiosk, driver paret den argentinska restaurangen Acomer.

Acomer hämtar sitt kött från argentinska nötdjur som går ute året om på pampas. Djuren får en annan kroppsbyggnad än svenska nötdjur och levererar ett marmomerat och mört kött, framhåller Matilda.

Krogen har öppet alla dagar i veckan och serverar både lunch och middag. Platsen är perfekt, framhåller Matilda.

– Läget är väldigt bra. Mitt i byn med utsikt över havet och solnedgång. Vi ligger nära kondis och Ica.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons