Annons
Växjö

Tiktokaren från Växjö kan vinna humorpris

Växjö • Publicerad 13 januari 2022
Emil Henrohn kommer från Åby utanför Växjö men bor numera i Stockholm.
Emil Henrohn kommer från Åby utanför Växjö men bor numera i Stockholm.Foto: Pressbild

Emil Henrohn, 24, från Åby utanför Växjö är nominerad i kategorin Årets humor på Heyou Awards 2022. På bara ett år har han blivit en av landets största profiler på Tiktok med över 300 000 följare. Tack vare sponsorer och samarbeten lever han i dag på sin sociala kanal.

– Det har gått så himla fort. Att det gått från att jag trodde att det var en fjantig app för barn till att det blivit mitt jobb på bara ett år. Det är helt sinnessjukt. Jag tror dock allt handlat om att jag är envis. Vissa nöjer sig när de fått ett viralt klipp och tror att det kommer ticka på sen. Jag har försökt hålla mig alert, lyssnat på min publik och följt med i trenderna. Det tror jag är en av hemligheterna till att det gått så bra, berättar han för Smålandsposten.

Annons

På Emil Henrohns Tiktok-kanal bjuds det främst på underhållning i form av danser och sketcher. En av hans mest uppskattade karaktärer kallas ”Mamman” som han berättar är inspirerad från alla morsor på teatern, där han vanligtvis uppträder som musikalartist när det inte är pandemi.

Heyou Awards går av stapeln i sommar. Då ska Sveriges populäraste influencers röstas fram och prisas av svenska folket i en rad olika kategorier.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons