Annons

Tjej blev vansinnig när hon behövde visa bussbiljett – attackerade chaufför och poliser

När busschauffören bad tjejen att tända sin mobil så att biljetten blev synlig ”flippade hon ur fullständigt”. Nu har bussbolaget anmält det inträffade som fysiskt våld på arbetsplatsen.
Växjö • Publicerad 6 november 2023
Foto: Lena Gunnarsson

Smålandsposten rapporterade i förra veckan att en 16-årig tjej hade blivit misstänkt för flera fall av våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman efter att stort tumult utbrutit på en buss i Växjö.

– När polisen skulle ingripa satte hon sig till motvärn, gjorde våldsamt motstånd och spottade mot polisen, berättade polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Annons

Nu har den utsatta busschaufförens arbetsgivare anmält det inträffade till Arbetsmiljöverket som ett fall av fysiskt våld på arbetet.

Bussbolaget skriver i anmälan att chauffören bad de tre tonårstjejerna som klev på bussen i stadsdelen Sandsbro att tända sina mobiler så att biljetterna blev synliga. En av tjejerna – 16-åringen – ska då enligt chauffören ”ha flippat ur fullständigt” och skrek att hon inte ”skulle tända någon fucking jävla mobil”.

16-åringen ska därefter ha slagit, spottat på och dragit chauffören hårt i håret samt slängt i väg hens glasögon.

Chauffören hade dock lyckats trycka på överfallslarmet och polis och ambulans var snabbt på plats. Ambulanspersonalen tog hand om chauffören som enligt anmälan fick stora bulor i huvudet och blåmärken och polispatrullen omhändertog den våldsamma 16-åringen.

Arbetsgivare har en skyldighet att anmäla allvarliga tillbud och olyckor som inträffar i verksamheten till Arbetsmiljöverket, som därefter kan besluta om att utreda det inträffade vidare.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons