Annons

Tjuv stal spikmatta från polisbil – spårades upp med dold gps

En 39-årig man åtalas nu misstänkt för grovt häleri och sabotage mot blåljusverksamhet efter ett polistillslag i en bostad på Araby.
Vid tillslaget hittade polisen bland annat stulen polisiär utrustning.
Växjö • Publicerad 13 maj 2023
Polisbil
PolisbilFoto: Lena Ehring

Smålandsposten rapporterade i början av mars att polisen hade gripit en 39-årig man efter en husrannsakan i en bostad på Arabyområdet i Växjö.

Bakgrunden till tilltaget var att det under den föregående natten hade inträffat flera inbrott i företagsbilar på industriområden i Växjö där bland annat stora mängder verktyg hade stulits. Ett av de drabbade företagen hade placerat en dold gps-sändare i en verktygsväska och när polisen positionerade sändaren visade det sig att den befann sig på Araby.

Annons

När poliserna genomförde en husrannsakan i lägenheten där 39-åringen befann sig hittade man stora mängder stöldgods ”till betydande värden”, bland annat kopparkabel värd cirka 200 000 kronor som kunde spåras till ett inbrott på ett elteknikföretag i Växjö.

Men poliserna hittade även stulen polisiär utrustning, bland annat en spikmatta och brytverktyg som hade stulits från en polisbil när den var inne för service på en verkstad i Växjö.

39-åringen – som är välkänd av polisen – åtalas nu för grovt häleri, sabotage mot blåljusverksamhet, olovligt brukande och narkotikabrott. Han har i förhör erkänt de flesta av åtalspunkterna.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons