Annons

Tjuvar stal utrustning för en miljon från Växjöskola

Polisen misstänker att en liga som stjäl dyrbar gps-utrustning opererar i Växjötrakten. Under påskhelgen drabbades Växjö Fria Fordonsgymnasium där gods värt cirka en miljon försvann.
Växjö • Publicerad 12 april 2023

Här saknas innehåll

På tisdagsmorgonen upptäcktes att flera arbetsfordon som tillhör Växjö Fria Fordonsgymnasium på Pistolvägen, nära Småland Airport, hade drabbats av inbrott.

Enligt polisen har tjuvar brutit sig in i flera grävmaskiner och hjullastare som tillhör skolverksamheten och inbrotten har inträffat någon gång under påskhelgen.

Annons

Tjuvarna kom över gps-utrustning i fordonen som värderas till cirka en miljon kronor.

– Dom här styrenheterna är mycket dyra och vi misstänker att det är en internationell liga som är specialiserade på den här typen av stölder från entreprenad- och lantbruksmaskiner som har slagit till, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Av erfarenhet vet polisen att den här typen av stöldgods snabbt förs ut ur landet.

– Dom här stölderna är lite säsongsbetonade och det brukar förekomma mer under våren när fler entreprenadmaskiner står utomhus.

En natt i förra veckan stals även gps-komponenter från en grävmaskin som stod uppställd på Nylandaområdet i närheten. Utrustningen som då försvann värderas till cirka 70 000 kronor.

Växjö Fria Fordonsgymnasium.
Växjö Fria Fordonsgymnasium.Foto: Urban Nilsson
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons