Annons
Växjö

Tobias och Max vill sprida glädje

Vad är det som gör människor glada? Det är utgångspunkten i en ny antologi där Växjöentreprenören Tobias Valdebenito medverkar tillsammans med tolv andra företagare, författare och ledarskapskonsulter.
– Jag vill bidra med tips på hur man hittar sin inre drivkraft och sätter upp mål.
Växjö • Publicerad 23 december 2022
Det här är en bok som garanterat består av 100 procent positiva nyheter, säger Tobias Valdebenito och Max Söderpalm som medverkar i antologin Ja! Boken som gör dig glad.
Det här är en bok som garanterat består av 100 procent positiva nyheter, säger Tobias Valdebenito och Max Söderpalm som medverkar i antologin Ja! Boken som gör dig glad.Foto: David Färdigh

Säljtränaren och inspiratören Max Söderpalm driver förlaget Soderpalm Publishing med utgivning av böcker inom exempelvis säljteknik och ledarskap. Nyligen utkom antologin Ja! Boken som gör dig glad där 12 olika entreprenörer, författare och ledarskapskonsulter ger sin syn på vad som gör människor glada.

– Med pandemin, kriget och energikriser har vi översköljts av så mycket negativa nyheter. Människor är nedstämda och griniga. Jag tyckte det var dags för en bok som är 100 procent positiv och har därför samlat ihop erfarna konsulter och drivna entreprenörer som berättar positiva historier och kommer med goda råd, säger Max.

Annons

En av de medverkande är Växjöentreprenören Tobias Valdebenito, bland annat känd för sitt engagemang i Young Future som genom coachning, mentorskap och personlig utveckling hjälper ungdomar i utanförskap att ta steget in i samhället.

– Det som fångade mig med Tobias är att han gjort en riktig turn around och gått från 100 procent elände till att vara en fantastisk positiv kraft. Han har ett inre kall och en plan för att lyckas, säger Max.

I sitt kapitel i antologin berättar Tobias om sin egen livshistoria, om pojken som var nära att gå under men som bestämde sig för att förändra sitt liv.

– Mina tips handlar om hur man hittar sin egen inre drivkraft och hur man sätter upp mål.

Tobias medverkan i antologin är en försmak av vad som händer nästa år. Då debuterar han nämligen som författare med en bok om sin livsresa.

– Den kommer att släppas någon gång under våren.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons