Annons
Växjö

Tog strid mot dubbla böter: ”P-vakten tog extra långa kliv”

Växjöbon tog strid mot p-böterna och hävdade att p-vakten ”tog extra långa kliv”. Men både polisen och tingsrätten konstaterar att stegning är en vedertagen mätmetod.
Växjö • Publicerad 9 juni 2023
.
.Foto: Tomas Löwemo

Två gånger om på kort tid fick en kvinna som bor i Växjö p-böter för att ha parkerat mindre än tio meter ifrån en korsning i ett villakvarter på väster. Vid det första tillfället mätte parkeringsvakten avståndet till 7 meter och den andra gången hade kvinnan enligt vaktens anteckningar parkerat 8,5 meter ifrån korsningen.

Kvinnan ville dock inte betala böterna utan överklagade till Polismyndigheten. När hon inte fick något gehör där vände hon sig till Växjö tingsrätt. Hon ifrågasatte p-vaktens mätmetod och påstod att denne hade tagit ”extra långa kliv”, för att på så sätt mäta upp ett kortare avstånd från bilen till korsningen.

Annons

Men tingsrätten går nu på Polismyndighetens linje och konstaterar att stegning ”är en vedertagen mätmetod”. Och eftersom kvinnan inte har kunnat presentera några bevis för att p-vakten skulle ha mätt upp fel avstånd, slipper hon inte undan böterna.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons