Annons
Växjö

Tog strid mot kronofogden efter att sonen blivit av med BMW:n

Växjö • Publicerad 14 april 2023
Växjö Tingsrätt
Växjö TingsrättFoto: Lars-Goran Rydqvist

I januari så stoppade polisen en 25-årig man hemmahörande i Kronoberg som körde en BMW för kontroll. Vid en närmare slagning så visade det sig att 25-åringen hade skulder i miljonklassen hos Kronofogden. Efter att polisen tagit kontakt med myndigheten så togs beslut på plats om att bilen skulle tas i beslag och utmätas. BMW:n värderades till ungefär 100 000 kronor.

Utmätningen överklagades dock direkt av 25-åringens pappa, som hävdade att bilen var hans och inte sonens. Trots att pappan kunde visa upp köpekontraktet, registreringsbevis och försäkringshandlingar beslutade kronofogden att utmätningen skulle kvarstå. Anledningen var enligt fogden att pappan inte i tillräcklig grad hade kunnat styrka att bilen var hans, bland annat eftersom polisen hade hittat ett kuvert i handskfacket som tillhörde sonen.

Annons

Nu har pappan fått rätt i Växjö tingsrätt, som anser att han har lyckats visa att bilen är hans och inte 25-åringens. I och med det hävs utmätningen och pappan får tillbaka sin BMW.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons