GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Tomas Eneroth (S) polisanmäld – utreds av särskilda åklagarkammaren

     Växjö • Publicerad onsdag 19:00
     Infrastrukturminister Tomas Eneroth.
     Infrastrukturminister Tomas Eneroth.
     Foto: SIMON HASTEGÅRD

     Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) från Växjö har anklagats för att ha tafsat på en kvinnlig partikollega i samband med Socialdemokraternas kongress i början av november i år.

     Partiet har uppgett att ärendet har hanterats och inte leder till någon vidare utredning. Nu har någon polisanmält Eneroth och ärendet leds av chefsåklagare Maria Sterup vid särskilda åklagarkammaren som utreder brottsmisstankar riktade mot bland annat poliser och högt uppsatta politiker.

     – Förundersökning är inte inledd. Ärendet har nyligen inkommit till Särskilda åklagarkammaren. Nu pågår sedvanlig inhämtning av uppgifter som ska ligga till grund för åklagarens beslut om förundersökning ska inledas eller ej, skriver Maria Sterup i ett meddelande till Smålandsposten.

     Tomas Eneroth har uppgett att han lade sin hand på kvinnans rygg och inte menade att väcka obehag.

     Erbjudande

     Testa SMP digital plus: En månad för en krona

     Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

     Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

     Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.