Annons
Växjö

Tomas Eneroth (S) polisanmäld – utreds av särskilda åklagarkammaren

Växjö • Publicerad 24 november 2021
Infrastrukturminister Tomas Eneroth.
Infrastrukturminister Tomas Eneroth.Foto: SIMON HASTEGÅRD

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) från Växjö har anklagats för att ha tafsat på en kvinnlig partikollega i samband med Socialdemokraternas kongress i början av november i år.

Partiet har uppgett att ärendet har hanterats och inte leder till någon vidare utredning. Nu har någon polisanmält Eneroth och ärendet leds av chefsåklagare Maria Sterup vid särskilda åklagarkammaren som utreder brottsmisstankar riktade mot bland annat poliser och högt uppsatta politiker.

Annons

– Förundersökning är inte inledd. Ärendet har nyligen inkommit till Särskilda åklagarkammaren. Nu pågår sedvanlig inhämtning av uppgifter som ska ligga till grund för åklagarens beslut om förundersökning ska inledas eller ej, skriver Maria Sterup i ett meddelande till Smålandsposten.

Tomas Eneroth har uppgett att han lade sin hand på kvinnans rygg och inte menade att väcka obehag.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons